מנהלת הנכסים וונגארד (Vanguard) היא מנהלת הנכסים השניה בגודלה בעולם, עם נכסים בשווי של כ-7.2 טריליון דולר תחת ניהולה. עפ"י הדיווחים האחרונים שלה לרשות לני"ע האמריקנית (ה-SEC), היא הגדילה את אחזקותיה במניות חברות כריית הביטקוין, MARA ו-RIOT, ללמעלה מ-10% מהחברות.
כעת, אחזקותיה מגיעות לשווי של כ-560 מיליון דולר במניות כריית ביטקוין.
במקרה של מרתון דיגיטלי, חברת כרייה ותיקה הנסחרת תחת הסימול MARA, וונגארד בחרה להגדיל את האחזקה ב-60% – מ-10.9 מיליון מניות, ל-17.5 מיליון.
MARA נסחרת כעת בשער של כ-$17.4 למניה, לאחר קרוב ל-500% עלייה מתחילת שנת 2023.
במקרה של ריוט בלוקצ'יין, הממוקמת בקולורדו ונסחרת תחת הסימול RIOT, הגדילה וונגארד את אחזקותיה ב-18%, מ-15.2 מיליון מניות ל-17.9 מיליון.
RIOT נסחרת כעת בשער של כ-$17.5 למניה, לאחר שעלתה גם היא קרוב ל-420% מתחילת השנה.
בכך, החשיפה של וונגארד למניות הכרייה מתחלקת בדיוק 50-50 בין השתיים.
גם BlackRock שם
גם מנהלת הנכסים בלקרוק, הגדולה בעולם עם למעלה מ-8 טריליון דולר שווי נכסים תחת ניהולה, מחזיקה במניות כריית הביטקוין המובילות.
בלקרוק, אשר הגישה בקשה לאישור קרן סל בעלת התחשבנות פיזית על ביטקוין באמצע חודש יוני, מחזיקה ב-8.6 מיליון מניות MARA בשווי של כ-150 מיליון דולר.
בכך, היא מהווה המחזיקה השניה בגודלה של המניה, אחרי וונגארד.
הכשרה ייחודית בתחום הבלוקצ'יין
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
הם כבר בפנים:
ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
בינתיים: ARK מוכרת קצת COIN
מניית בורסת קוינבייס (COIN) נמצאת בלב סערה כפולה: מצד אחד, היא נתבעת ע"י הרשות לני"ע האמריקנית וזהו סכסוך משפטי חמור, שגם צפוי להיות יקר. מצד שני, היא נבחרה על ידי רוב מגישות הבקשה להנפקת קרן סל בתור הבורסה שתשמור את המטבעות ותאפשר את המסחר בהן.
זהו מלכוד שמקשה גם על המשקיעים המתוחכמים ביותר להבין את טיב ההשקעה בחברה, אך לא על קתי ווד – מנהלת קרן ההשקעות ARK.
קרן ARK היא אחת מהמחזיקות הגדולות של COIN, עם כ-6.2% מהחברה. השער הממוצע המוערך של עלות רכישת המניות של ARK עם זאת, היה קרוב ל-240$.
להזכירכם, מחיר המניה צלל עד ל-$31.55 בתחילת 2023, וכעת עומד על כ-89$.
ובכל זאת, ARK מכרה מניות בשווי 12 מיליון דולר עפ"י ההגשה האחרונה.
הידיעות על גופים כגון בלקרוק, פידליטי ו-Vanguard שמבצעים פעילות מעמיקה בתחום מחזקות את התזה הרווחת בקרב משקיעי הביטקוין – כי השוק והתעשייה הגיעו לשלב הבא. אישור קרן סל ע"י ה-SEC מהווה חותמת רגולטורית חשובה, ככל שיינתן, וצפוי להוביל לכספים רבים – כולל כספי פנסיה וקרנות ביטוח – להיחשף לתעשייה באמצעות קרנות הסל.
כתוצאה, הם נערכים בהתאם. האם בצדק? הזמן יגיד.
מנכ"ל בלקרוק, לארי פינק, אמר בסוף השבוע שעבר כי ביטקוין הוא "נכס בינלאומי" שמהווה גידור משחיקת כוח הקנייה של כסף ממשלתי, וכי הוא מבצע דיגיטציה לזהב.
התייחסתי בערוץ ה-YouTube שלנו לדבריו של לארי פינק, משמעויות קרן הסל מזווית הממשל של רשת הביטקוין, והאם קיימות השפעות נוספות שיש לקחת בחשבון: