פלטפורמת נאש (Nash) – המדריך המלא לבורסה ההיברידית

פלטפורמת נאש NASH

פלטפורמת נאש (Nash), ובשמה המקורי Neon Exchange, הוקמה במהלך שנת 2017 כחברה פרטית עם חזון שמבין כי הרגולציה בדרך אך רוצה לשמר עבור המשתמש את היכולת לשמש כבעלים היחידים של המפתחות הפרטיים ועל המטבעות בעודו סוחר.

נאש היא בורסה מבוזרת השונה לחלוטין ממה שאנחנו מכירים כיום כבורסות מבוזרות. כיום בורסות מבוזרות מוגבלות לתוכנות מבוססות רשת בלוקצ'יין (המוכרות גם כחוזה חכם ו/או כ-dApps) ואשר מצריכות טוקנים תחת אותה רשת הבלוקצ'יין בה הן פועלות, כדוגמת אתריום.

נאש פיתחו רשת שכבה שניה אשר ניתן לסחור בה בצורה מבוזרת בביטקוין אמיתי, לא עטוף (כגון WBTC, ביטקוין שנעול בחוזה חכם על רשת אתריום), באתריום וטוקנים נוספים המבוססים על הפלטפורמה.

המגבלות הרגולטוריות שנאש דגלה בהם בעבר היו רישום ב-FMA של ליכטנשטיין וכן ב-DNB שהינו הבנק המרכזי בהולנד. נכון לאוגוסט 2022, נאש ממתינים גם לקבלת רישיונות בבריטניה. כתוצאה מכך נאש בחרה לרכז מאמצים לכיוונים חדשים כגון אפליקציה לטלפון החכם אשר תנגיש את עולם הקריפטו והבנקאות לכולם, ותביא פתרונות Web 3.0 פשוטים להמונים.

הפיצ’רים של נאש

מאחר ונאש היא פלטפורמה המצייתת לרגולציה,נתחיל עם סקירת הפיצ'רים אשר זמינים למשתמשים הישראלים.

ארנק לא קסטודיאלי בעל הגנת MPC

בעולם הקריפטו מדובר על ביזור והחזקת המפתחות, בורסות כמו בינאנס הן קסטודיאליות,זאת אומרת שהכסף שמשתמש מכניס לפלטפורמה הוא בבעלות הבורסה מאחר והיא מחזיקה במפתחות הפרטיים של אותם נכסים דיגיטליים עבור המשתמשים.

לעומת זאת,הארנק שנאש מספקים הוא לא קסטודיאלי. אלא המשתמש אחראי ובעל הגישה הבלעדית לכספים. 

בנוסף קיים פרוטוקול MPC אשר מספק שכבת הגנה נוספת לארנק. זהו הסכם בין מחזיק הארנק לנאש לגבי ייעוד הכספים. למשל, ניתן כיום להגדיר שמטבעות לא יצאו מהארנק, או שלא יבוצע מסחר באמצעותו מה שיכול לעזור מאוד למשל במידה ופלאפון נגנב או נפרץ.

המטבעות אשר ניתן לשמור כיום בארנק של נאש הם מרשתות ביטקוין (BTC), אתריום (ETH), נאו (NEO), אבלנש (AVAX) ופוליגון (MATIC). 

החיסרון המרכזי הינו העובדה שהמפתחות לא מיוצרים ע"י הלקוח בצורה שהיא מנותקת מהרשת.

מסחר

כנאמר נאש פיתחה בורסה כשכבה שנייה אשר הפוקוס ממנה עבר למוצרים שנאש יכולה להתחרות בשוק בזמן הנוכחי. ניתן עדיין לגשת ולהשתמש בה דרך האתר הרשמי, אך זה פחות מומלץ מאחר וכרגע נפחי המסחר שם קטנים מאוד.

נאש שמה את הדגש על אפליקציות אנדרואיד ואיפון ובעזרת אינטגרציה עם פרוטוקול של 1inch ניתן לסחור ברשתות של אתריום, פוליגון (Matic), ניאו ואבלנצ'.

WalletConnect

זהו פרוטוקול אשר מאפשר חיבור ארנק לכל פלטפורמה אחרת אשר תומכת בו: ניתן לראות באתר הרשמי פרטים נרחבים יותר לגבי הפיצ'ר הזה.

 DeFi

כנראה מה שמסמל בצורה הטובה ביותר את מה שנקרא Web3 או הבנקאות החדשה. בעזרת פרוטוקול זה לקוחות יכולים להרוויח ריביות על הלוואות, נאש התחברה לפרוטוקול המבוזר של Aave ובעזרתו היא יכולה לאפשר ללקוחות להפקיד כסף מחשבון הבנק שלהם ישירות ולהרוויח ריבית ולהוציא החוצה את הכסף. נשמע פשוט? בואו נראה מה קורה בעולם האמיתי אשר רוצה להפקיד כסף לפרוטוקול DeFi.

משתמש כיום כדי להפקיד ב DeFi צריך לעבור שרשרת מסורבלת הכוללת מספר שלבים למשל: 

  1. קניית מטבעות מפלטפורמה כמו ביננס.
  2. יצירה של ארנק מטמאסק וחיבור שלו בדפדפן כרום.
  3. שליחת המטבעות לארנק.
  4. חיבור הארנק ל Aave והפקדת המטבעות לפלטפורמה

כל אלה רק כדי להתחיל להרוויח ריביות, וכאמור קיים המסלול ההפוך שלהוציא אתה הכסף עד לבנק שלנו, כל זה מבלי להזכיר את כל אירועי המס המתרחשים לאורך כל התהליך בנוסף לתשלומי מעבר מטבעות ברשת איטריום.

נאש חוסכת את כל התהליך הזה ומעבירה ישירות את הכסף של הלקוח מהבנק לתוך פרוטוקול ה DeFi וחזרה מבלי לעבור דרך מטבעות וירטואליים. נאש תוסף עם הזמן "חנות וירטואליים" אשר לקוחות יוכלו לבחור באלה פרוטוקולים הם רוצים להשקיע. 

כמובן שיש חסרונות בהשקעות כאלה ראה מקרה לונה, נאש דואגת להגיד למשתמשים על סכנות אלה.

שירותי בנקאות

לנאש קיים הסכם עם נותן שירות הנקרא RailsBank אשר מספק שירותי בנקאות. לקוחות יוכלו ליצור חשבון IBAN ולקבל כרטיס דביט ובצעם להעביר את כל העולם הכלכלי שלהם לאפליקציה בנקאית אחת אשר כוללת בתוכה שירותי קריפטו וע"י זה להנגיש בצורה הקלה ביותר את עולם הכלכלי החדש (Web3) לכלל האנשים שלא טכנולוגים.

בנוסף להתממשקות עם ApplePay/GooglePay.

המטבע של נאש

לנאש כמו רוב הפלטפורמות קיים מטבע, זהו מטבע אשר נוצר בתור נייר ערך (Security) קיימים 50 מיליון מטבעות. היותו של מטבע זה נייר ערך רשום אומר שאין בורסת כיום שיכולה לאפשר מסחר או קנייה שלו באופן חוקי.

נאש הוציאו חצי למכירה לקרנות של משקיעים מוסדיים שונים וחצי לציבור כמו כל סטארטאפ שמחפש מימון במכירה שנערכה בתחילת שנת 2018 לאחר המתנה ארוכה לקבלת רישיון מכירה. השימוש של המטבע הוא חלוקת דיבידנדים מהרווחים אותם נאש מציעה. אשר מבורסת שכבה שנייה מוצע 75% ומשאר השירותים 10%, זהו השימוש היחידי של הטוקן, אין שום צורך או סיבה להחזיק אותו חוץ מניחוש ספקולטיבי להצלחה של הפלטפורמה.

לסיכום

היתרונות הם מאוד ברורים משתמשים מחזיקים במפתחות יכולים לבצע מסחר במגוון רחב מאוד של מטבעות, ולקוחות אירופאים כיום ובתקווה לקוחות ישראלים יוכלו להשתמש בשירותים בנקאיים מסורתיים אשר מגוון האפשרויות הינם בלתי מוגבלות. החיסרון המרכזי, כפי שצוין, הוא שיצירת המפתחות הפרטיים אינה בשליטת המשתמש.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

טל בארי

טל בארי

מהנדס תוכנה המתעניין בטכנולוגיות חדשות ובנקאות חופשית.
טל בארי

טל בארי

מהנדס תוכנה המתעניין בטכנולוגיות חדשות ובנקאות חופשית.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן