ל-AAVE מספר יתרונות ייחודים בהשוואה למתחרים שלה בשוק ההולך וגדל של הכלכלה המבוזרת. במהלך שיגעון ה- DeFi בקיץ 2020, AAVE היה אחד הפרויקטים הגדולים ביותר מבחינת היקף ה"ערך הנעול" הכולל של מטבעות קריפטו בפרוטוקול שלו (13.58 מיליארד דולר), במילים אחרות – שווי הערך במטבעות קריפטו שנמצא תחת הפרוטוקול AAVE.
הפרויקט מאפשר לאנשים ללוות ולהלוות כ -20 מטבעות קריפטוגרפיים שונים, מה שמאפשר למשתמשים אפשרויות בחירה רחבות בעת השימוש בפלטפורמה.
AAVE מסוגלת להציע הלוואות למי שדורש אותן באמצעות מאגרי הנזילות שלה. מאגרי הנזילות הם קבוצה של מטבעות קריפטוגרפיים הנעולים תחת הפרוטוקול. הם נוצרים על ידי משתמשים ששמים במאגר את המטבעות הקריפטוגרפיים שלהם ונועלים אותם תחת הפרוטוקול, הם נקראים ספקי נזילות.
המטרה של ספקי הנזילות ב- AAVE היא להשיג ריבית שנוצרת בכל פעם שמולווים המטבעות הקריפטוגרפיים הנעולים שלהם.
מנגנון זה משמש תמריץ ליותר ויותר אנשים לרצות להפוך לספקי נזילות, ובכך להציע הלוואות גבוהות יותר ולהשיג רווחים גבוהים יותר.
המאגרים ב- AAVE מייצגים כיום מטבעות קריפטוגרפיים שונים. למעשה, הפרוטוקול תומך במאגרים קריפטוגרפיים כגון DAI, USDC, TrueUSD, USDT, sUSD, BUSD, Ethereum, YFI, BAT, EnjinCoin, KNC, LINK, MANA, MKR, REP, ZRX, wBTC, SNX ו- AAVE.
מאגרים משמשים גם כדי להציע רווחים שנתיים על בסיס רווח שנתי שנע בין 4.45% (עבור DAI) ל -0.02% (עבור ZRX). ערכים אלה מותאמים לרמת ההיצע והביקוש בתוך אותו מאגר, ולנזילות הכוללת הקיימת בתוכו. כל זה מנוהל על ידי חוזים חכמים העוקבים אחר הפרמטרים הללו. חשוב לציין כי לא כל טוקן יכול לשמש כמתן ערבות ולאלו שכן, סכום ההלוואה שיקח המשתמש כנגדם ינוע בין 50-75%.
היבט נוסף שנחשב ליתרון הוא שמי שלווה באמצעות AAVE יכול להחליף בין ריביות קבועות ומשתנות. בעוד שריביות קבועות יכולות לספק וודאות מסוימת לגבי עלויות בתקופות תנודתיות בשווקי הקריפטו, ריביות משתנות יכולות להועיל אם הלווה מאמין כי המחירים יירדו בעתיד הקרוב. באופן זה, המשתמש יכול בכל עת לבחור את ריבית ההלוואות הטובה ביותר, ולמצוא את הפוזיציה הטובה ביותר בשבילו. הודות לפונקציה זו, AAVE הבדילה את עצמה מפלטפורמות אחרות, וצמחה בקצב מסחרר בשנת 2020.
מערכת אבטחה להלוואות
משום ש-AAVE הינו פרוטוקול הלוואה המשתמש בביטחונות של מטבעות קריפטוגרפיים, יש בו גם סדרת אמצעי הגנה שלוקחים בחשבון את תנודתיות השווקים. מרבית האמצעים הללו נופלים על Safety Module (SM) ,AAVE Security. מדובר במערכת האחראית לפיקוח על תפקודה התקין של AAVE וכל תת המערכות המצורפות לפרוטוקול (בדומה לאורקל).
המערכת מורכבת מהאזורים הבאים:
מודול הסטייקינג: אחראי על הגנת נזילות הפרוטוקול בעת נפילה בשווקי המטבעות הקריפטוגרפיים.
מודול מכירה פומבית: המופעל בעת גירעון בשוק, וממיר מחדש את הטוקנים החסומים בכדי לשמור על הפסדים במינימום.
מודול Backstop: המכיל את ה- ETH והמטבעות היציבים (stablecoins) שהופקדו בעבר, ומתעדף את הנזלתם במקרה של גירעון בשוק.
רזרבת האקוסיסטם: איתה ניתן לכסות הפסדים במסגרת הפרוטוקול.
אורקלים המסופקים על ידי Chainlink ומגובים על ידי AAVE, נועדו לספק מידע ממקור ראשון על פעולות השוק ומשם ההחלטות הבאות יתקבלו בתוך AAVE.
הודות לתכנית זו, AAVE מבטיחה כי בעיצומו של גירעון בשוק על מחיר הטוקנים במאגרים, ספקי הנזילות יכולים תמיד לשמור על יחס חיובי ביחס לטוקנים המושקעים שלהם.
Uniswap, בתוך AAVE
בנוסף למאגרי הנזילות הנ"ל, AAVE גם מציעה אפשרות אחת נוספת למשתמשים: להשתמש במאגרים בתוך Uniswap. המטרה של הגשר הזה עם Uniswap היא להביא את נכסי הנזילות הללו של Uniswap למרחב ההלוואות כבטוחה עבור AAVE. באופן זה, AAVE מסוגלת להציג זוגות חדשים להלוואות, להגדיל את רמת הנזילות שלה ולאפשר למשתמשים בשתי הפלטפורמות לתקשר.
ל- AAVE יש גם מודל מדיניות. מערכת מוניטרית שהציעו המפתחים שלה נתמכת במה שמכונה AAVENOMICS.
AAVENOMICS היא מדיניות כלכלית שלמה שתתמוך ב- AAVE. הרעיון העיקרי היה להפוך את טוקן ה- LEND הנוכחי לטוקן AAVE החדש. המרה זו התקיימה ביחס של 100 LEND לכל AAVE 1, ומטרתה הייתה להפחית את מחזור הטוקנים הנוכחי של LEND ולהעריך מחדש את טוקן ה- AAVE.