מעטים האנשים שטרם שמעו על עולם המטבעות הדיגיטליים למרות שהתעשייה והשוק עדיין מאוד צעירים, כיום גם אינדיבידואלים, חברות ואפילו מדינות, רואים בה כאפיק השקעה אלטרנטיבי ומעניין.
כמו בכל ענף עם פוטנציאל אדיר, יש את היתרונות ואת החסרונות של הצטרפות מוקדמת. מצד אחד קיים הפוטנציאל לרווח גדול מהשקעה ומסחר, ומצד שני הפסדים כואבים, רמאויות, הונאות וכמובן גם כשלונות.
לכן, הכנו את המדריך המלא למשקיע המתחיל בקריפטו הבא על מנת לאפשר למשקיעים מתחילים לעשות את הצעדים הראשונים שלהם בעולם הקריפטו בצורה מחושבת ונכונה.
המדריך יעסוק בהבדלים בין מסחר והשקעה ויתמקד בעיקר בהשקעה ובכלים בהם המשקיע נעזר, שלבי הלמידה והמחקר של פרויקטים בתחום ובניית תיק בהתאם לאופי המשקיע, דרכי השקעה פסיביות, טיפים, סיכונים ועוד.
ההבדל בין מסחר והשקעה
עבור חלק מהאנשים, ההבדל בין מסחר והשקעה ברור מאליו. אך עבור הרוב, אין זה המצב. למרות שהשקעה ומסחר מגיעים מאותו עולם והינם בעלי מכנים משותפים רבים החופפים אחד את השני, ישנו הבדל גדול, אפילו גדול מאוד, בין השניים.
מי הוא המשקיע?
המשקיע הוא מישהו שיש בידו הון פנוי והוא מעוניין לרוב להשקיע באופן פסיבי או במעט זמן התעסקות. הכלי המרכזי שמשקיע משתמש בו הוא ניתוח פונדמנטלי, שזהו ניתוח ערך הנכס, נייר הערך, המטבע הדיגיטלי או המכשיר הפיננסי עצמו – על בסיס עובדות ופוטנציאל עתידי ממשי.
המשקיע מכוון לטווחי זמן ארוכים ופחות מתעניין בתנודות קצרות למעלה או למטה מאחר, ובטווח הקצר המחיר פחות משקף את ערך הנכס במדויק. המשקיע מעוניין להקדיש את עיקר הזמן בתחילת הדרך, במחקר מקיף של אפיק ההשקעה בו הוא מעוניין. במקרה של מטבעות דיגיטליים, זה יהיה ניתוח הפרויקט, הצוות שמאחוריו והפוטנציאל תשואה העתידי שלו ביחד לשווי השוק שלו וצמיחת הסקטור בו הוא נמצא.
מי הוא הסוחר?
הסוחר, לעומת המשקיע, מעוניין להיות אקטיבי ולבצע פעולות קנייה ומכירה בטווחי זמן קצרים עד בינוניים. הכלי המרכזי בו ישתמש הסוחר הוא ניתוח טכני של גרפים.
מטרת הסוחר היא לנצח את תשואת המשקיע בניכוי הזמן אותו השקיע בהתעסקות במסחר ובניכוי העמלות והמס.
לטובת ההמחשה, אם משקיע מצפה להרוויח תשואה של 10% תוך שנה, והסוחר הרוויח 10% תוך שנה – אך השקיע המון זמן, שילם הרבה עמלות, וכך גם מסים – אזי הסוחר דה פקטו הפסיד ביחס למשקיע, כי ישנה עלות אלטרנטיבית לקחת בחשבון.
מסחר דורש משמעת עצמית מאוד גבוה על מנת לנהל סיכונים בצורה מוקפדת, דבר הכרחי שמגיע יחד עם ניתוח טכני של גרפים. מסחר מצריך ידע מוקדם והכרה מקיפה של השוק, זאת על מנת לפעול לטובת השגת תשואה על פי ההיסטורית המחירים בניתוח הטכני.
השקעה בקריפטו – איך חוקרים פרויקט בצורה נכונה?
לפני שמשקיעים את ההון שלנו במטבע של פרויקט מסוים, ישנם קריטריונים שחשוב לבחון על מנת לנסות להבין כמידת האפשר את הפונדמנטליות שעומדת מאחוריו.
נכון לכתיבת מילים אלו, קיימים אלפי אם לא עשרות אלפי פרויקטים (מטבעות) בתחום, ורבים נוספים בדרך. למקרה וחשבתם אחרת, ננפץ לכם את האשליה ונאמר זאת חד וחלק: רובם הולכים להיעלם. האם זה יקרה תוך שנה, חמש או עשר שנים? על זה קשה יותר להצביע.
זוהי הזדמנות מצוינת להדגיש שאין לראות באמור המלצה למסחר או להשקעה, ושהאחריות היא שלכם בלבד, בהתאם לתקנון האתר.
צוות הפיתוח
אחד מהדברים הראשונים שנעשה בבואנו לחקור פרויקט מסוים, הוא לחקור את צוות הפיתוח. עלינו להבין מי הם, מה ניסיונם והשכלתם, האם היו שותפים לפרויקט אחר, האם ברזומה שלהם הצלחות או כישלונות שניתן להסיק מהן מידע? צוות הפרויקט הוא כוח האדם שאמור להוציא לפועל את חזון הפרויקט.
ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו - כמו מקצוענים
למימוש הטבה חד פעמית
ופרטים נוספים
👇
מטרת הפרויקט
בקריטריון זה, עלינו לשאול את עצמנו שאלות רבות אודות הפרויקט: מהי הבעיה שהפרויקט מנסה לפתור? מיהו קהל היעד שלו? לאיזה תעשייה או תחום הפרויקט צפוי להשתייך, או שמא מדובר בשוק חדש? מה גודל התעשייה הזאת מבחינת שווי שוק נוכחי ופוטנציאלי? האם קיימות כבר חברות אשר מציעות את המוצר שהפרויקט מנסה לבנות, או לחלופין פרויקטים אחרים בשוק המטבעות הדיגיטליים? זאת על מנת לשמור על כמה שיותר רציונליות במחקר שלנו, להיצמד למספרים, לסטטיסטיקות, ולהיגיון ולא למחשבה של התעשרות מהירה.
למה הפרויקט מבוסס בלוקצ'יין?
טכנולוגיית הבלוקצ’יין היא ללא ספק מהפכה, אשר העיקר של מה שהיא מציעה הוא דבר פשוט אך מסובך: ביזור. היכולת לקיים סחר ואינטראקציה ללא גוף מפקח.
בין ביזור לריכוזיות יש ציר – זה לא שחור או לבן. יש לא מעט פרויקטים מבוססים בלוקצ’יין שטוענים שהם מבוזרים אך למעשה הם ריכוזיים כמעט לחלוטין.
השאלה שלנו מתבקשת משום שאם הפרויקט בכל מקרה ריכוזי – סביר מאד שאין שום צורך או סיבה להשתמש בבלוקצ’יין עבורו. אם הפרויקט יוצר מפת דרכים שתתווה דרך לעבר ביזור מוחלט, יש לשפוט אותה בחומרה.
מה שימוש המטבע?
שאלת השאלות. נניח שאנחנו מרוצים מהדירוג שנתנו לקריטריונים שצוינו עד כה. ממה ינבע ערכו של המטבע? למטבע מוכרח להיות שימוש אשר יתמרץ אנשים להחזיק במטבעות. מידת השימוש במטבע צפויה להעיד על ערכו העתידי של הפרויקט.
וייטפייפר (Whitepaper)
‘המסמך הלבן’ הוא המסמך שאמור לאכלס את כל המידע החשוב שיש לפרויקט להציע לכם. החל מתשובות על הקריטריון הקודם, דרך מנגנון הקונצנזוס שיתפעל את הרשת וכיצד הוא בנוי, כמה מטבעות יהיו ומהו המודל הכלכלי שלהם, ועוד המון דברים חשובים. אם אתר האינטרנט שלו הוא הפנים אשר מקבלות את פניכם בבואכם לחקור אותו, אז הוייטפייפר הוא הלב והמוח יחדיו.
לעיתים המסמך הופך לכלי שיווקי בפני עצמו. מעוצב יפה, מקושט, גרנדיוזי. במלים אחרות, בנוי בצורה כזו שמסיחה את דעתכם מהתוכן. התעמקו בתוכן.
קהילה
הייחודיות כיום של עולם המטבעות הדיגיטליים היא הקהילות הנוצרות סביב הפרויקטים. קהילת הביטקוין היא כמובן הגדולה ביותר עקב סגולותיו ביחס למטבעות האחרים, אך פרויקטים אחרים ממשיכים לצבור יותר ויותר ‘מאמינים’.
קהילה נמדדת בגודלה (צמתים ברשת, מנויים ב-Reddit, עוקבים בטוויטר, חברים בטלגרם), באיכותה (כמות המידע שהיא מציפה ברשת, תמיכתה ביצירת שותפויות עבור הפרויקט, התרומה שלה לקוד התוכנה), וחשוב לא פחות: השקיפות של צוות הפיתוח במערכת היחסים עמה.
המודל הכלכלי של המטבע והפרויקט
- היצע המטבעות – כמה מטבעות יש כיום בסירקולציה? האם המטבע מבוסס על מנגנון כרייה? מהו קצב האינפלציה? האם ישנו היצע קשיח, או שמא מדובר במטבע אינפלציוני בטבעו?
- חלוקת המטבעות – כמה מהמטבעות נלקחו לטובת צוות הפרויקט? רוב הפרויקטים המבוזרים, או המתיימרים להיות מבוזרים, מפזרים לעצמם כחלוקה ראשונית או בחלק מהגמול עבור הכרייה סכומי מטבעות על מנת לממן את הפעילות השוטפת: פיתוח, שיווק, תפעול ועוד. ככל שהאחוזים שהם לוקחים גבוהים יותר, כך נחשוד יותר ונוריד את הדירוג.
התוספות הקטנות
כחלק מבדיקת הפרויקט, נרצה לבדוק גם את מידת הפעילות של צוות הפיתוח בבניית קוד התוכנה. נוכל לרוב לעשות זאת באתר Github במידה ומדובר בפרויקט בעל קוד תוכנה פתוח. כמה משתמשים פעילים ב-Github של צוות הפיתוח? כמה מהם תרמו לקוד? כמה תוספות לקוד בוצעו לאחרונה? בנוסף, נרצה לבדוק את מידת הציות של הפרויקט לרגולציה ותחום השיפוט שבו הוא נמצא.
רוצים ללמוד לסחור ולהשקיע בעולם הקריפטו המתפתח?
בדיוק בשביל זה יצרנו עבורכם את קורס הביטקוין המקיף ביותר בישראל!
איך להשקיע בקריפטו?
אז איך מתחילים להשקיע בקריפטו? ובכן, הלמידה ראשונית של הפרויקט היא הכרחית, בין אם בסוף בחרנו להשקיע בו או לא – זהו חלק אינטגרלי טרם אנחנו משקיעים.
לאחר שחוקרים ולומדים, השלב הבא הוא לבנות את תיק ההשקעות על סמך זה. מן הסתם, פרויקטים קטנים וספקולטיבים הם יותר מסוכנים, אך הצלחתם יכולה להניב תשואות פנומנליות. מנגד, ישנם פרויקטים גדולים ומבוססים יותר, שבהם הסיכון נמוך יותר משמעותית לאור שווי השוק הגדול שלהם, האימוץ והאקוסיסטם שכבר נבנה סביבם.
בניית התיק תבוצע על פי האופי שלכם, מי אתם כמשקיעים? האם אתם אוהבי סיכון? או שונאי סיכון? וכמה אתם מוכנים לגוון?
שונאי סיכון
לשונאי הסיכון שבניכם, בניית תיק השקעות שרובו ביטקוין והשאר את'ריום היא אופציה טובה, ביטקוין ואתריום הוכיחו שהם כאן להישאר, אפקט הרשת והאימוץ שלהם ממשיך להתפשט ושווי השוק שלהם הוא הגדול ביותר. השקעה באתריום היא מסוכנת יותר מהשקעה בביטקוין מאחר והרשת של אתריום צעירה יותר, פחות מבוזרת ועם אתגרים רבים יותר. השקעה כזו נחשבת להשקעה "בטוחה" וסולידית יותר כשמדובר על מטבעות דיגיטליים.
אוהבי סיכון
לאוהבי סיכון שבינכם, יש את האופציה להוסיף מטבעות אלטרנטיבים שונים, על פי אסטרטגיה ותכנית הפעולה שקבעתם לעצמכם. שימו לב שהקצאת האחוזים כאן חשובה, שכן מטבעות חדשים עם שווי שוק נמוך מגדילים משמעותית את הסיכון והתנודתיות בתיק. הדרך הקלה ביותר לקנות מטבעות אלטרנטיביים היא דרך בורסות כמו קראקן, FTX ובינאנס.
מאחר ומדובר בהשקעה לטווח ארוך, מומלץ לאחסן את המטבעות בארנק קר כמו טרזור T, ולעשות שינויים בפעם בתקופה על פי האסטרטגיה שלכם.
השקעה פסיבית – לנדינג וסטייקינג
ישנן שתי אלטרנטיבות ראויות לצבירת ריבית בצורה פסיבית בעולם המטבעות הדיגיטליים: סטייקינג ולנדינג. פלטפורמות הלוואה מציעות תנאים טובים המאפשרים לאנשים לקבל החזרי ריבית משמעותיים על הפקדות המטבעות הדיגיטליים בהן, בעוד שסטייקינג היא צורת השקעה פופולרית בתחום המטבעות הדיגיטליים שתפסה תאוצה עם עליית הערך של מטבעות אלטרנטיביים.
מה זה לנדינג?
לנדינג (Lending) ובעברית – הלוואות, היא דרך לייצר הכנסה פסיבית ממטבעות דיגיטליים. כיום פלטפורמות לנדינג, ריכוזיות ומבוזרות, מאפשרות לצבור ריבית גבוהה על מטבעות שונים, ביניהם גם סטייבלקוינס. בנוסף, מאפשרות לקחת הלוואות כנגד המטבעות הדיגיטליים כפיקדון. על מנת להבין יותר כיצד הפלטפורמות האלו עובדות וכיצד משתמשים בהם, בקרו במדריך המלא להלוואות במטבעות דיגיטליים.
מה זה סטייקינג?
סטייקינג הוא תהליך של נעילת כמות מסוימת של מטבעות בארנק ייעודי, כדי לקבל את הסמכות להיות מאמת (בפרוטוקול הוכחת ההחזקה – Proof of Stake). מטבעות המופקדים נותנים הרשאה להשתתפות באימות העסקאות המבוצעות על גבי אותה הרשת, וכך המאמתים הופכים להיות גורם משמעותי באבטחת הרשת בעוד המטבעות הנעולים משמשים כערבות.
המאמתים מקבלים תשואה עבור נעילת המטבעות, ריבית משתנה ששיעורה שונה בכל רשת בלוקצ’יין ולכל מטבע, ואשר מושפעת ממספר גורמים ביניהם היצע, ביקוש ונזילות המטבעות. ישנן מספר דרכים לעשות סטייקינג עליהם כתבנו במדריך המלא לסטייקינג.
ללמוד לסחור ולהשקיע בשוק הקריפטו - כמו מקצוענים
למימוש הטבה חד פעמית
ופרטים נוספים
👇
טיפים וסיכונים – אבטחת מידע, מיסוי, הונאות
עם כניסתכם לשוק המטבעות הדיגיטליים, ישנם קווים מנחים שיכולים לעזור לכם לצמצם את הסיכונים שאתם לוקחים, להימנע ככל שאפשר מהונאות ולצמצם את הסיכויים לטעות.
אבטחת מידע
במציאות של היום, אנו רגילים לשמור על עצמנו ולאבטח את כספנו. המעבר לעולם המטבעות הדיגיטליים מאלץ אותנו לבצע שינויים תפיסתיים הנוגעים בשמירה על הכסף והמידע שלנו, שכן אנחנו נכנסים למרחב חדש ופחות מוכר. עלינו להתנהל בצורה שונה במרחב החדש מהיום ואילך.
כולנו משתמשים באותה סיסמה לכל האתרים, שזה הרגל אחד מיני רבים שבכוחנו לשנות. הרגל נוסף הוא להיות חשדנים בנוגע לגורמים חיצוניים ששולחים לנו הצעות, לינקים או בקשות מוזרות וחשודות. המתקפה הנפוצה ביותר כיום היא מתקפת פישינג: ניסיון לגניבת מידע רגיש על ידי התחזות ברשת האינטרנט, באמצעות שימוש בשמות משתמשים וסיסמאות, מפתחות פרטיים של ארנקים ועוד. על מנת להרחיב את הידע בנושא, גשו למדריך המלא לאבטחת מידע בעולם המטבעות הדיגיטליים.
מיסוי
הפעילות במטבעות דיגיטליים חייבת במס בישראל. רשות המיסים קבעה שהשקעה בקריפטו היא לא השקעה במטבע, אלא השקעה בנכס. לכן, ישנן חובת דיווח וחובת מיסוי על רווחים שנובעים מההשקעה בקריפטו.
החיוב במס נוצר כל פעם שאתם נפרדים מהמטבע הדיגיטלי – במכירה או בהחלפה של נכס בנכס (קניית ביטקוין עם את'ר למשל היא אירוע מס שגורר חובת דיווח מס). ההפרש בין המחיר בו קניתם את המטבע למחיר שבו נפרדתם ממנו – הוא הרווח. לעוד הרחבה אודות מיסוי, גשו למדריך המלא למיסוי במטבעות דיגיטליים.
בורסת ביטוסי (Bit2C)
ביטוסי הינה בורסה ישראלית של מטבעות דיגיטליים המאפשרת קנייה ומכירה של מטבעות דיגיטליים שונים.
ביטין (BITIN)
ביטין הינו חלפן המאפשר קנייה ומכירה של מטבעות דיגיטליים במגוון דרכים.
ביטס אוף גולד (Bits Of Gold)
ביטס אוף גולד הינו חלפן המאפשר קנייה ומכירה של מטבעות דיגיטליים.
לסיכום
כמו בכל תחום שמעוניינים להצליח בו, יש ללמוד. היתרון הגדול בהשקעה במטבעות דיגיטליים הוא שלא צריך מומחיות של מאות/אלפי שעות על מנת להצליח בתחום, אך אם זאת נדרשת השקעת זמן עבור למידה ומחקר של העקרונות הבסיסיים של השקעה ושל התעשייה עצמה.
במידה ואתם חדשים בתחום, ומעוניינים להיכנס אליו ברגל ימין ולהבין את עקרונות הבסיס שמניעים את השוק הזה, גשו לקורס הקריפטו למתחיל החינמי של קריפטוג'ונגל, מאת המייסד, בן סמוחה.
אם אתם כבר מכירים את השוק, אך רוצים לצלול יותר לעומק ולהגיע לרמות גבוהות יותר של הבנה בהיבטים של השקעה, מסחר וטכנולוגיה, גשו לקרוא את הסילבוס של קורס הקריפטו למתקדמים שגם אותו הכין מייסד האתר, בן סמוחה.
רוצים ללמוד לסחור ולהשקיע בעולם הקריפטו המתפתח?
בדיוק בשביל זה יצרנו עבורכם את קורס הביטקוין המקיף ביותר בישראל!