שלוש ממשפחות קורבנות מתקפת החמאס ב-7 באוקטובר, יחד עם חטופים שהוחזרו מהשבי, הגישו לבית המשפט בארה"ב תביעה כנגד בורסת הקריפטו בינאנס והמנכ"ל לשעבר CZ בטענה שסיפקו "סיוע משמעותי" לארגון החמאס להסוות העברות כספים ששימשו למימון פעילות טרור.
התובעים, הכוללים את יהודית רענן ששוחררה משבי חמאס יחד עם בתה נטלי, וקרובי משפחתם של החייל איתי גליסקו וד"ר דניאל לוי לודמיר ז"ל שנרצחו ע"י החמאס, טוענים כי בין השנים 2017 לאמצע 2023 בינאנס אפשרה לטרוריסטים לקבל מימון ותמיכה מתורמים תוך עקיפת רשויות האכיפה הממונות על חוקי איסור מימון טרור. בורסת הקריפטו עשתה זאת על פי הטענות במכוון באמצעות ניסיון להסוות את הכספים על ידי המרתם למטבעות דיגיטליים.
משפחות הקורבנות דורשות ענישה ופיצוי בהתאם לחוקי מניעת טרור האמריקניים, ועורך הדין המייצג את התביעה רוברט סיידן סבור כי הקורבנות יזכו ל"פיצוי משמעותי."
בכתב התביעה שהוגש לבית המשפט הפדרלי של המחוז הדרומי בניו יורק כלולות גם ממשלות סוריה ואיראן כנתבעות בשל הסיוע האינטנסיבי שהן מספקות לחמאס ולארגוני טרור אחרים, הכולל מימון במאות מיליוני דולרים, ציוד צבאי ואימונים.
התובעים הזכירו את הסדר הפשרה שהגיעה בינאנס מול הרשויות האמריקניות שכלל תשלום קנס של 4.3 מיליארד דולר בשל חשדות שהופנו כלפיה על הלבנת כספים בנוסף למימון טרור ועקיפת סנקציות.
"משרד המשפטים האמריקני והרגולטורים בארה"ב חשפו כי במשך שנים בינאנס […] אפשרה בידיעה לשחקנים לא חוקיים, כולל חמאס וארגוני טרור נוספים, לחמוק מסנקציות אמריקניות ומגבלות רגולטוריות הקשורות במימון טרור."
בעקבות מתקפת ה-7 באוקטובר הקפיאה בינאנס חשבונות המשויכים לחמאס בעקבות דרישות ממשלת ישראל והרשויות בארה"ב שהתבססו על מידע שסיפקו בין היתר חברי קהילת CryptoJungle. כמו כן נערך דיון בקונגרס ביוזמת נציגים משתי המפלגות שבו שמה של בינאנס הוזכר כמה פעמים כמאפשרת מימון טרור.