איוטה (IOTA)

קנייה, ארנקים, שער וסקירה מלאה על המטבע

IOTA הוא מטבע קריפטוגרפי שעבר אופטימיזציה ועוצב במיוחד עבור ה-Internet of Things. הצוות העומד מאחורי הפרויקט פיתח יומן מפוזר (Distributed Ledger – כמו הבלוקצ'יין) מסוג ארכיטקטורה שונה, המכוון להיות הבסיס למהפכה התעשייתית הבאה וכלכלת מכונות, בה מכונות יחליפו ביניהן משאבים ושירותים ללא התערבות צד שלישי.

דרגו את IOTA מ-1 עד 5:

3.2/5 – (12 votes)

היצע ושווי שוק

שער איוטה וכמות המטבעות

ה-ICO (הנפקת טוקן ראשונית) של IOTA חל בסוף שנת 2015. בהנפקה גויסו 434,000$ עבור 999,999,999 טוקני MIOTA. כעבור זמן מה, נוספו לסירקולציה שאר הטוקנים שמשלימים להיצע מקסימלי של 2,779,530,283 MIOTA. בטח שמתם לב לאות 'M' שנוספה לפני ה-IOTA, וזה מאחר שמדובר במיליון כאלו. אם נכפול את המספר המסיבי הנ"ל במיליון, נקבל את סך ה-IOTA שקיימים בשוק. עם זאת, לא נהוג לעשות זאת אלא פשוט לדבר במונחי MIOTA.

חשוב לשים לב לשני דברים חשובים בפסקה הקודמת:

  1. מפתחי הטכנולוגיה החליטו להגדיל את היצע הטוקנים. המשמעות של זה היא שמדובר במטבע ריכוזי, שבשליטה של מספר מצומצם של אנשים.
  2. הם הוסיפו את הטוקנים לאחר שהמשקיעים ב-ICO כבר קיבלו את הטוקנים שלהם, כך שעל פניו נעשתה אינפלציה. אך החלק השני פחות נכון, מאחר וצוות הפיתוח החליט להעניק לכל אחד מהמשקיעים את החלק היחסי שהוא אמור לקבל על מנת שחלקו 'בנתח הכולל' יישאר זהה והשקעתם לא תיפגע כתוצאה מהגדלת היצע הטוקנים.

הטוקן החל להיסחר ביוני 2017 בבורסת Bitfinex המוכרת. כשהמסחר החל, הביקוש ונפח המסחר היו כה גדולים שהשרתים של הבורסה קרסו למעט זמן. נכון להיום, שווי השוק של הפרויקט מתעדכן עבורכם בצד שמאל.

צוות הפיתוח

מי עומד מאחורי מטבע איוטה

כל מובילי הטכנולוגיה נמצאים בעולם הבלוקצ'יין משנת 2010 או 2011. חלקם אף היו אחראים לפיתוח פרויקט הבלוקצ'יין NXT. הצוות בונה את הפרויקט במשך השנתיים האחרונות וחברי צוות מנוסים נוספים הצטרפו מאז. על אף שה-IOTA הוא אכן ריכוזי כפי שצוין דלעיל, נכון יהיה לציין שמדובר בארגון ללא מטרות רווח הממוקם בברלין.

איך זה עובד?

איך עובד מטבע איוטה

ההמצאה הגדולה העומדת מאחורי IOTA היא ה-Tangle, גרף ישיר א-מחזורי (DAG). במטבעות קריפטוגרפיים מבוססים DAG, אין בלוקים. במקום זאת, העברות כספיות מאושרות על ידי עסקה אחת (או יותר) הרודפות אותה. ב-IOTA, דרושות שתי Parent Transactions (העברות מאשרות). כתוצאה מכך, המבנה של הרשת והצמתים בה מיוצגים על ידי גרף ללא מחזורים ישירים, אשר מקנה מבנה קל יותר שמדמה עץ שלא נגמר בדיוק כמו זה שרואים כאן למטה.

אתם בטח תוהים – אם אין בלוקים, איך למעשה ההעברות הכספיות מאומתות? ובכן, במקום שחלק מהרשת יהיה על אחריות על הקונצנזוס הכולל (כורים באלגוריתם Proof of Work, מחזיקים באלגוריתם Proof of Stake), כעת על הקונצנזוס והאימות אחראית הרשת כולה המורכבת ממשתמשים פעילים. כך מתקיים שוויון כולל ברשת ביחס להליך ביצוע ההעברות ואימותן.

הליך ביצוע העסקאות מתחלק ל-3 שלבים: תחילה, חותמים את הטרנסקציה באמצעות המפתח הפרטי. לאחר מכן, נכנס לפעולה אלגוריתם ה-MCMC (ראשי תיבות של Markov Chain Monte Carlo) אשר בוחר שתי עסקאות לא מאומתות ובודק שאין ביניהן קונפליקט. לבסוף, על מנת שהעסקה תאומת סופית, הצומת (Node) פותר פאזל קריפטוגרפי. משמעות השלב האחרון היא שבדומה לאלגוריתם הכרייה במטבע ביטקוין, גם כאן דרושה עבודה מתמטית כלשהי.
ברגע ששלושת השלבים הושלמו, הטרנסקציה הופכת להיות חלק מהרשת. ביצוע אלגוריתם ה-MCMC נותן מידע על סיכויי הטרנסקציה להתקבל על ידי הרשת. אם אתה מקבל IOTA כתשלום בבית העסק שלך, אתה זכאי לבחור החל מאיזו הסתברות תרצה להתחיל לקבל תשלומים.

יתרונות וחסרונות

היתרונות והחסרונות של מטבע איוטה

  • על ידי שימור תכונות ומאפיינים מטכנולוגיית הבלוקצ'יין, רשת עמיתים (P2P) אשר מסתמכת על קונצנזוס ומכניזם האימות, ובאמצעות שיפור טכנולוגיית ה-DAG המקורית, Tangle יכולה להיות יעילה הרבה יותר. ה-Tangle מספקת טרנסקציות מהירות יותר, ואמינות לחלוטין בעקבות מנגנון האימות המרובה של המכניזם שצוין דלעיל.

    ישנה אפשרות לצבירת מידע בלתי מוגבלת והתמודדות עם סקלאביליות, וככל שנעשות יותר טרנסקציות ברשת – היא נהיית בטוחה אף יותר. כמו כן, מכיוון שאין בלוקים – לא צריך לכרות אותם. זה נותן יתרון נוסף בדמוי טרנסקציות כמעט ללא עמלה, הימנעות משליטה ריכוזית ומניפולציות שהכורים מבצעים בשוק המטבעות הקריפטוגרפיים וללא אפליה של משתמשים ברשת. בנוסף, ב-IOTA לא צריך להשתמש בכל כך הרבה משאבים וחומרה כפי שקורה בביטקוין ובשאר המטבעות.

    טכנולוגיות ה-DAG וה-Tangle עמידות אף בפני האיום ההולך וגובר של מחשבי קוואנטום. על אף שהאיום עוד רחוק, זהו בהחלט יתרון נוסף.

    מעבר לזה, לאיוטה יש מספר שותפויות מעניינות עם חברות כגון Bosch (ענקית ה-IT) ויצרנית הרכבים וולקסווגן (Volkswagen).

  • בעתיד הלא רחוק, לא רק המחשב והטלפון הנייד שלכם יהיו מחוברים לאינטרנט. ככל הנראה, כל מכשיר פיזי החל מהמקרר שלכם, תנור, מכונית ואפילו הבית עצמו יהיו מחוברים אחד לשני דרך האינטרנט. הרשת המקשרת בין חפצים פיזיים נקראת Internet of Things.

  • ישנם שני חסרונות גדולים מאד שחשוב להדגיש. הראשון טמון בריכוזיות של צוות הפיתוח. למעשה, מאחר והרשת "קטנה" בגודלה באופן יחסי, צוות הפיתוח פיתח מודל ריכוזי מאד שלטענתם הוא זמני, אשר מקנה להם שליטה כמעט מוחלטת במה שקורה ברשת. מעבר לזה, מתחילת השנה עברה הרשת של איוטה מספר מתקפות, החל מהתקפות מניעת שירות ועד מציאת פירצה של האקרים המאפשרת להם להונות את מערכת האימות של הרשת.

    לבסוף, נדבר על שקיפות צוות הפיתוח. אחד מהדברים החשובים ביותר כשאנו משקיעים בפרויקט מבוזר הוא התקשורת עם צוות הפיתוח. לאורך התקופה מאז ה-ICO (כלומר מיוני 2017 ועד היום), צוות הפיתוח נקט פעמים רבות בגישה מעורפלת וסירב להתייחס לטענות נגדם. בנוסף, בחודש דצמבר 2017 הוצהר על שיתוף פעולה של הפרויקט עם ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט, אך התברר שמדובר בפייק ניוז שכן החברה עמה החלו לעבוד היא שלוחה קטנה מאד של מיקרוסופט בסין. לא כזו שרלוונטית.

  • האדפטציה הגדולה בשוק ה-IoT מתמודדת מול אתגרים רבים, כאשר בראשם עומדים אבטחת המידע והסקאלביליות (Scalability) – היכולת להתמודד עם ממדים גדולים יותר. המשימה העומדת מאחורי צוות IOTA היא לפתור את הבעיות הללו תוך שימוש בקריפטוגרפיה וטכנולוגיית DAG – Directed Acyclic Graph, המהווה אלטרנטיבה לבלוקצ'יין.

ארנקים מומלצים

ארנק איוטה מומלץ

כידוע לכם, עולם המטבעות הדיגיטליים עודנו צעיר ולפיכך חוויית המשתמש בו פחות נוחה. מסיבה זו, ספורים הארנקים אשר מאפשרים החזקה של מספר מגוון של מטבעות שונים במקביל, שנחשבים מאובטחים ומומלצים.

לכן, נמליץ לכם על ארנקי איוטה בלבד:

  1. ארנק לדג’ר ננו אקס (Ledger Nano X) – ארנק מטעם חברת לדג’ר הצרפתית. מכיל מגוון רחב יותר של מטבעות ביחס לטרזור – נחשב מאובטח באותה מידה. גם כאן, הכנו עבורכם את המדריך המלא לארנק לדג’ר.
  2. GUI – ארנק דסקטופ אשר מומלץ ע"י צוות הפיתוח של איוטה. מדובר בארנק שמאפשר למשתמשים לבחור בין צומת קל לצומת מלא, ובעוד שהוא ארנק מאובטח מאד, הוא נחשב יחסית נוח. זכרו לבחור בצומת קל, שכן אינכם מעוניינים להריץ את התוכנה המלאה על המחשב.
  3. ארנק Trinity– ארנק גם למובייל וגם לווב. הארנק מציע גרסאות לאייפון ולאנדרואיד, והביקורות עליו עד כה נחשבות טובות.

קניית איוטה

איך קונים איוטה?

קניית איוטה עם כסף פיאט (שקל, דולר, אירו)

כאמור, עולם המטבעות הדיגיטליים עוד נחשב חדש. לפיכך, ישנם פערים שעלינו לגשר עליהם בעצמנו. במקרה הנוכחי, רכישת IOTA כיום אפשרית כמעט לגמרי רק באמצעות ביטקוין או את'ריום. לכן הכנו עבורכם את המדריך לקניית מטבע אלטרנטיבי באמצעות ביטקוין או את'ריום. אם אין ברשותכם ביטקוין או את'ריום, תוכלו לרכוש בעמוד קניית ביטקוין.

בכל אופן, האפשרויות לרכישת IOTA, בהנחה שברשותכם ביטקוין או את'ריום, הן הבאות:

בורסה סינית צעירה ומרעננת, בעלת ממשק נוח מאד למשתמש וצוות פיתוח/תפעול פעיל מאד. על מנת לפתוח שם משתמש ולהפקיד ביטקוין או את'ריום– לא צריך לעבור אימות. הכנו עבורכם את המדריך המלא לבורסת בינאנס.

בורסה ותיקה בתחום, בעלת ממשק משתמש נוח ואף אפשרויות מסחר אל מול כסף פיאט. הכנו עבורכם גם כאן, את המדריך המלא לבורסת ביטפינקס.

סקירת מטבעות דיגיטליים פופולריים

בואו ללמוד על המטבעות הקריפטוגרפיים

המדריך עזר לכם? פרגנו לנו בכוכבים

תנו ציון מ-1 עד 5:

3.2/5 – (12 votes)

ואם בא לכם גם לשתף ברשתות החברתיות בכלל פינוק 😍

כתיבת תגובה

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

דילוג לתוכן