אתמול (ב') פרסמה הוועדה לניירות ערך וחוזים עתידיים בהונג קונג את תכניותיה החדשות לפיקוח והנפקת רשיונות לזירות מסחר בתחום הקריפטו. התכניות הוכנו לאחר 3 שנות מחקר וייעוץ, וצפויות להיכנס לתוקף כבר בחודש יוני הקרוב. כעת, ישנה קריאה לציבור להגיב.
אם לא די בכך, עפ"י סוכנות הידיעות בלומברג התכניות הללו, שאף צפויות לאפשר מסחר חוקי בקריפטו גם לאנשים פרטיים, מקבלות גיבוי "רך" מהממשל בבייג'ין.
לא עברו 24 שעות ובורסת הובי (Huobi) הודיעה שתרוויח את פעילותה בהונג קונג לאור הרשיונות החדשים. הבורסה, שקיצצה 20% מעובדיה בעולם לפני כחודש, צפויה להגדיל את כוח העבודה בהונג מקונג מ-50 ל-200 עובדים תוך זמן קצר. היא תשיק גם בורסה חדשה שתיקרא Huobi Hong Kong שתתמקד באינדיבידואלים עם הון גבוה ולקוחות מוסדיים.
לבסוף, היא אף שוקלת להעביר את משרדיה הראשיים מסינגפור להונג קונג.
הכשרה ייחודית בתחום הבלוקצ'יין
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
הם כבר בפנים:
ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!
המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר
החוקים והקיימים ויותר
הרשיונות החדשים עליהם מבקשת הוועדה להתייעץ כוללים את ההנחיות הרגולטוריות הקיימות שבורסות נאלצו לעמוד בהן, אך הן יעבור התאמות כדי לכלול את שוק הקריפטו בתוכן.
כל אדם או עסק שירצה לעסוק בשירותים פיננסיים שקשורים בקריפטו יידרש להנפיק רישיון באמצעות הוועדה, וישנן הנחיות ספציפיות שרלוונטיות לבורסות.
בהם, הנחיות לאופן בו ישמרו על המטבעות (Custody), הליכי זיהוי לקוח, ניגודי אינטרסים, קריטריונים לאבטחת מידע, אופי מסוים של חשבונאות ודרישה לביקורת חיצונית, ניהול סיכונים, ציות לחוקי מניעת הלבנת הון ומימון טרור ועוד.
עסקים שכבר פועלים מהונג קונג יצטרכו לעבור ביקורת חדשה על מנת לוודא שהם עומדים בקריטריונים החדשים, אחרת יאלצו להתכונן לסגירת העסק עד יוני.
הוועדה תפרסם גם רשימה מסודרת של בורסות ונותני שירותים מפוקחים לאחר שקיבלו רישיון.
עם זאת, האלמנט המפתיע בהצעת הרישוי היא התמיכה במסחר בקריפטו לאנשים פרטיים – אשר נמנע עד כה בהונג קונג באמצעות איסור שהועבר ב-2018.
במסמך מצוין שהיה מדובר בפגיעה במשקיעים למנוע מהם, מכיוון שזה מוביל לכך שהם סוחרים בבורסות לא מפוקחות בחו"ל שנגישים ברשת ובעקבות זאת נפגעים.
תמיכה מפתיעה מסין
סין אסרה לחלוטין על קריפטו – החל ממסחר ושירותים פיננסיים, דרך כרייה ואימות חוקי בלוקצ'יין, ועד שימוש יומיומי לתשלומים – בשנת 2021. הצעד שהגיע מסין גם לא היה מפתיע בהינתן שאיסור דומה הועבר מספר פעמים בעבר.
עם זאת, הפעם האכיפה הייתה אגרסיבית וקפדנית, והובילה להפחתה של פעילות הקריפטו במדינה, ונטישת כורי ביטקוין רבים למדינות אחרות, בדגש על ארה"ב.
עפ"י בלומברג, בכירים במשרד הקישור בסין תומכים בצעדים של הונג קונג והם אף מקיימים שיחות בכנסי קריפטו מקומיים. "כל עוד לא עוקפים את השורה התחתונה, שהיא מניעת איומים על היציבות הפיננסית בסין – הונג קונג חופשיה לבחון את דרכה תחת מדיניות "מדינה אחת, שתי מערכות," אמר לבלומברג ניק צ'אן – חבר קונגרס בסין ועו"ד בתחום הקריפטו.
במלים אחרות, סין תמשיך להשאיר את הכלכלה שלה כסגורה לעולם החיצון וככזו שעוברת דרך צמתים ספציפיים שמפוקחים על ידה, וככל הנראה תשתמש בהונג קונג ככלי שמטרתו למשוך אימוץ, יזמות והון שקשור בתעשיית הקריפטו המתפתחת.