ראשי » מטבעות דיגיטליים » הכירו את סטלר (Stellar) – רשת התשלומים המבוזרת
רשת התשלומים המבוזרת
סטלר (Stellar) היא תשתית תשלומים פתוחה מבוססת טכנולוגיית הבלוקצ'יין אשר מנסה להחליף את מערכת SWIFT הבנקאית, בצורה מבוזרת.
רקע כללי
סטלר (Stellar) היא תשתית תשלומים פתוחה שתוכל לשרת את הקהילה הבינלאומית. הכוונה כאן היא לא רק לתשלומים בתוך הרשת, אלא גם להעברת כספים מהירה בין חשבונות בנקים ומוסדות בינם לבין עצמם או בינם לבין אנשים פרטיים (ובכך יש דמיון מסוים בין סטלר לומנס לבין רשת ריפל).
דרגו את XLM מ-1 עד 5:
היצע ושווי שוק
המטבע המקורי של הרשת נקרא באופן לא מפתיע Stellars וההנפקה הראשונית כללה 100 מיליארד יחידות ממנו (ההיצע המקסימלי המדויק הוא 103,689,123,972). בנובמבר 2019 חתך הארגון המייסד את היצע המטבעות וכיום הנפח המקסימלי המדויק הוא 50,001,806,812.
ב-2015 שונה שם המטבע ל-(Lumens (XLM במטרה להבדיל אותו מהרשת עצמה וארגון ה-Stellar. נכון להיום, נמצאים בסירקולציה כ-22.1 מיליארד מטבעות.
מדי שנה מצטרפים להיצע המקסימלי עוד כ-1% שמצטרפים לסירקולציה על בסיס שבועי.
עמלת ההעברה של XLM היא 0.00001 יחידות ועמלה זו הולכת למאגר עמלות שחוזר לסירקולציה (ללא קשר לאינפלציה השנתית). מלבד זאת, העמלות הללו משמשות ככלי למניעת ספאם והתקפות באמצעות הצפת הרשת בבקשות על מנת למוטט אותה (מתקפת Denial of Service). אם הרשת מזהה משתמש ששולח טרנסאקציות עם כוונה זדונית של הצפת הרשת, היא מתוכננת להעלות לו את העמלה שהוא משלם בהתאם לשימוש המופרז.
כמו כן, קיימת שכבת הגנה נוספת כוללת סכום מינימלי של 20 XLM שכל חשבון חייב להחזיק, וזאת על מנת למנוע שימוש לרעה ברשת באמצעות שימוש בחשבונות מזויפים.
את שווי השוק של המטבע אתם יכולים לראות מתעדכן בצד שמאל.
צוות הפיתוח
הפיתוח של סטלר מתבצע על ידי ארגון Stellar.Org שהוא ארגון ללא מטרת רווח ואין בו מחזיקי מניות. המטרה המוצהרת שלו היא לאפשר לאנשים להשתמש בשירותים פיננסים בעלות נמוכה ועל ידי כך להילחם בעוני ולמקסם את הפוטנציאל הכלכלי של הפרט.
על מנת להשיג מטרה זו, הארגון לא מסית עלויות אל אנשים פרטיים ומוסדות. במקום זאת, 5% מהמטבעות מההפקה הראשונית נועדו לכיסוי העלויות והארגון עצמו מקבל תרומות המוכרות לצורכי מס מהציבור, בין היתר מהארגון של גוגל (Google.org) לתמיכה בארגונים טכנולוגיים.
חשוב להדגיש שקיימת הפרדה בין הארגון לבין הטכנולוגיה של הרשת. הטכנולוגיה של רשת ה-Stellar היא מבוזרת ומתבססת על עקרונות הקוד הפתוח, אף אחד לא שולט בה והיא למעשה שייכת לקהילה.
את Stellar ייסד ג’ד מק’קלב אשר ייסד (במשותף) אף את רשת התשלומים ריפל.
איך זה עובד?
הרשת של סטלר עובדת בצורה מבוזרת על גבי שרתים שונים אליהם מחוברים שילוב של אנשים פרטיים ומוסדות שונים, כאשר השרתים שומרים את ההיסטוריה של כל ההעברות בתוך ספר החשבונות (ה-Ledger) באמצעות השרשרת.
כל מי שמעוניין להעביר תשלומים, מעלה את הכספים שלו אל תוך העוגן (Anchor) שלו ברשת המקושר אל הארנק הווירטואלי שלו. למעשה, אפשר לדמות את העוגן לחשבון שמחזיק את הכספים עבורנו, כמו למשל חשבון בנק או קרן השקעות ואת הארנק למזומן.
ההמרה בתוך הרשת נועדה לדלג מעל הצורך לבצע העברה בנקאית או דרך חברת האשראי. בשל כך, גם המטבעות מומרים בצורה אוטומטית. לדוגמה, ניתן לשלוח מספר מסוים של דולרים ולקבל אותם ביורו על פי שער ההמרה הנמוך ביותר באותו הרגע. באותו אופן, אפשר להמיר מטבעות לשימוש עצמי, בין אם מדובר במטבעות פיאט ובין אם מדובר במטבעות דיגיטליים.
ההמרה מתבצעת באחת משלוש דרכים:
ניתן ליצור טוקנים על גבי רשת Stellar. בעוד שרשת את’ריום למשל דורשת יכולות תכנות גבוהות ולמידת שפת תכנות חדשה (Solidity), ברשת סטלר אין כך הדבר.
יתרונות וחסרונות
ההעברה בתוך הרשת מתבצעות בצורה המזכירה את PayPal, אך היא גמישה יותר ולמעשה אפשר לשלוח כספים בתוך הרשת באותה קלות בה אנו שולחים הודעת דואר אלקטרוני. יכולת בלעדית של הרשת היא אפשרות להקפיא כספים אפילו אם הם נשלחו למשתמשים אחרים. במצב כזה לא ניתן לבצע פעולות בכספים, אלא רק להחזיר אותם לשולח. התהליך עצמו מהיר ולוקח בסך הכול 3-5 שניות.
לרשת יש יתרון משמעותי כאשר מדובר בתשלומים קטנים, מיקרו-טרנסאקציות (בדומה לאפליקציות) מכיוון שבצורת התשלומים הקלאסית, העמלות המצטברות מגיעות לסכומים משמעותיים. גם עמלות חליפין בין מטבעות או העברה חוצת מדינות הן זולות יותר באופן משמעותי.
יתרון נוסף הוא אופן היישום של הארנק הווירטואלי: באמצעות סטלר אפשר לשלוח “כסף נייד” על גבי כל רשת סלולרית ללא קשר לתשתית עליה היא בנויה. האינטגרציה נעשית בין היתר באמצעות כלים ייעודים למפתחים. זמן האינטגרציה הממוצע הוא נמוך יחסית ולוקח בין 120 ל-200 שעות, תלוי במיומנות ובניסיון של צוות הפיתוח.
מבחינה טכנית, לא רק שהרשת עצמה מבוזרת, אלא שהיא כוללת כמה ליבות על גבי שרתים שונים שנועדו למנוע מצב של איבוד מידע. מבנה זה גורם לכך שהרשת היא עצמאית ולא תלויה במפתחים של Stellar.org על מנת להמשיך לפעול.
לא מעט חברות גדולות ומפורסמות מעוניינות להתחיל לבצע שימוש ברשת, הגדולה והידועה ביותר מבניהן היא IBM, אבל ברשימה זו נכללות גם Tempo, Parkway Projects (חברה פיננסית בניגריה) ו-Deloitte (אחת מפירמות ראיית החשבון הגדולות בעולם).
בנוסף, במהלך 2020 הצהיר בנק גרמני שישיק מטבע דיגיטלי צמוד-אירו על בסיס רשת הבלוקצ’יין של סטלר, ואף הבנק המרכזי של אוקראינה הצהיר כי יפתח את המטבע הדיגיטלי של הבנק המרכזי שלו – על גבי הרשת גם כן.
בחרנו לשים את היכולת הבלעדית של אפשרות הקפאת הכספים כחיסרון גם כן. אמנם יש יתרון בכך שניתן “להציל טעויות”. עם זאת, עלול להיווצר שימוש לרעה במנגנון הזה ולכן מדובר גם בחיסרון.
חסרון נוסף ומובהק הוא שעל אף היות הרשת מבוזרת, באחריותו של ארגון ה-Stellar.org להחזיק ולתפעל את חלוקת הלומנס העתידית. כאמור, 5% נלקחו מראש למימון צוותי הפיתוח. בנוסף, ב-2016-2017 חולקו ב-Airdrop כ-5 מיליארד מטבעות למחזיקי ביטקוין וריפל. כיום כ-40% מהמטבעות נסחרים ושאר ה-30 מיליארד מתוקצבים כך:
בשורה התחתונה, אנו נאלצים לסמוך על הארגון ללא מטרות הרווח Stellar.org שאכן יפעל כפי שהוא מציג זאת, ונכון להיום כל ה-30 מיליארד מטבעות שטרם נכנסו לסירקולציה המהווים כ-60% מסך המטבעות עדיין נמצאים אצלו.
ארנקים מומלצים
יש לא מעט ארנקים שיכולים לשמש לאחסון, אבל לא כולם אמינים באותה מידה. הנה הארנקים המוצלחים ביותר:
קניית סטלר
זירת המסחר הסינית הגדולה ביותר בשוק המטבעות הדיגיטליים. בעלת הממשק הנוח ביותר ונפח המסחר הגבוה ביותר. למדריך מלא על בינאנס.
בורסה וותיקה מאד בעולם המטבעות הדיגיטליים אשר ניתן לרכוש בה דאש בנוסף למגוון מטבעות. למדריך המלא על הבורסה לחצו כאן.
ביטקוין ואת’ריום הם ‘השער’ לעולם המטבעות הדיגיטליים. לכן ישנן דרכים רבות לרכוש את XLM עם ‘מעבר’ בביטקוין או באת’ריום תחילה.
אם טרם רכשתם ביטקוין או את’ריום, אלו המדריכים עבורכם:
אם ברשותכם ביטקוין או את’ריום, אלו האפשרויות עבורכם:
זירת המסחר הסינית הגדולה ביותר בשוק המטבעות הדיגיטליים. בעלת הממשק הנוח ביותר ונפח המסחר הגבוה ביותר. למדריך מלא על בינאנס.
חלפן מטבעות דיגיטליים מוכר מאד שמאפשר קנייה מהירה ונוחה. הכנו עבורכם אף מדריך מלא על חלפן צ’יינג’לי.
תנו ציון מ-1 עד 5:
ואם בא לכם גם לשתף ברשתות החברתיות בכלל פינוק 😍
קריפטו ג׳ונגל הוא אתר תוכן, חדשות ולימוד שהוקם עבור עולם המטבעות הדיגיטליים וקהילת טכנולוגיית הבלוקצ’יין הישראלית. אנו מציעים את החדשות העדכניות ביותר, ניתוחים ופרשנויות לסוגיות חמות בשוק, סיקור מטבעות מתפתחים וקיימים, ואף מדריכי לימוד מקוונים וקורסי למידה דיגיטליים ופרונטליים.
כל הזכויות שמורות ל- Crypto Jungle (קריפטו ג’ונגל) © אין לראות בכתוב כייעוץ או המלצה להשקעות, הגלישה היא באחריותכם הבלעדית ובהתאם לתנאי השימוש באתר. כל התכנים בבלוג ביטקוין ומטבעות דיגיטליים זה, מובאים תחת רשיון קריאטיב קומונס הדורש ייחוס ושחרור זהה. קידום אתרים על ידי: AskPavel
גם אנחנו שונאים ספאם, נשלח רק תוכן איכותי ורלוונטי
30% הנחה!
הקורס שלנו במבצע מיוחד :)