דרמה: USDC מאבד הצמדה ל-1$ לאחר ש-3.3 מיליארד ד' רזרבות הוחזקו בבנק סיליקון וואלי

USDT נוסק, בריחה מ-USDC וזעזוע גדול עובר על תעשיית הקריפטו

השפעת קריסתו של בנק סיליקון וואלי מגיעה גם לעולם הקריפטו. חברת סירקל (Circle) המנפיקה בשותפות עם בורסת קוינבייס (Coinbase) את הסטייבלקוין USDC מאשרת כי 3.3 מיליארד דולר הוחזקו בבנק שנסגר ע"י הרגולטורים מה-FDIC.

כתוצאה, פניקה מכה בשוק הקריפטו ומובילה לאיבוד ההצמדה של USDC לדולר. נכון לכתיבת מלים אלו, USDC נסחר ב-0.88$ בבורסת קראקן, 0.9$ בבורסת ג'מיני, וגם בבורסות מבוזרות ברשתות הבלוקצ'יין השונות ההצמדה נשחקת לעבר ה-0.9$.

בורסת קוינבייס אשר הודיעה לפני מספר שבועות על הפסקת המסחר ב-BUSD, הסטייבלקוין של בינאנס והפחיתה את עמלות ההמרה ל-0% בין USDT ל-USDC כדי שמשתמשיה "יוכלו להחליף לסטייבלקוין אמין" – הודיעה במהלך הלילה על הקפאת ההמרה בין USDC ל-USD (דולר אמריקני שאינו על רשת בלוקצ'יין) למהלך סוף השבוע כל עוד הבנקים סגורים.

"בזמנים של פעילות רבה, המרות נשענות על העברות דולריות שהבנקים צריכים להעביר במהלך שעות הפעילות. כשהבנקים יפתחו ביום שני, אנו מתכננים להשיב את ההמרות לסדרם," נמסר מ-Coinbase בטוויטר והודגש כי "הנכסים שלכם בטוחים וזמינים לשליחה על גבי רשתות בלוקצ'יין."

בינתיים, לפחות זמנית, שני מרוויחים גדולים מהסיטואציה: USDT – הסטייבלקוין השנוי במחלוקת של טטר – הוא המרוויח הגדול. נכון לכתיבת מלים אלו USDT נסחר בשווי של 1.13$ בבורסת קוינבייס ו-$1.03 בבורסת ג'מיני.

ביטקוין בזוגות מסחר מול USDC הוא המרוויח השני. בעוד ששער הביטקוין נגד הדולר עומד כעת על כ-$20,300, בבורסות רבות מחירו בזוג המסחר מול USDC נסק ל-$22,600 ואף $24,000.

הפרשי השערים מגלמים את הסיכון שהשוק תופס בהחזקת USDC והניסיון לברוח ראשית מ-USDC עצמו ושנית מבורסות שעשויות להיות חשופות לקריסת הבנק סיליקון וואלי.

קוינבייס USDC
הודעת בורסת קוינבייס בטוויטר.

קריסת סיליקון וואלי מרעידה את שוק הקריפטו

הבנק סיליקון וואלי נמנה בין 20 הבנקים הגדולים בארה"ב וניהל כ-200 מיליארד ד' שווי נכסים. הבנק מוכר בתור "הבנק של הסטארטאפים וקרנות הון הסיכון", ולמעשה מחזיק בחשיפה הגדולה ביותר להלוואות ואשראי שניתנים לסטארטאפים, לפקדונות של חברות סטארטאפ וקרנות הון סיכון, וכך גם לחברות קריפטו.

ביום רביעי האחרון הודיע הבנק בדוחותיו על הפסדים גדולים ועל צורך בגיוס מידי של 2.25 מיליארד ד' ע"י הנפקת מניות חדשות כדי למנוע קריסתו. בשלב זה החל הבנק לחוות ריצה אל הבנק מצד חברות הסטארטאפים והקרנות הגדולות ביותר – שניסו להציל את כספיהן הלא מבוטחים.

עפ"י המספרים הידועים – הבנק החזיק כ-170 מיליארד דולר בפקדונות עבור לקוחותיו, מתוכם 150 מיליארד ד' ללא ביטוח. אלו שכן מבוטחים ע"י ה-FDIC – הגוף הפדרלי המבטח מקרים כאלו של קריסות בנקים – מבטח חשבונות עד 250,000$ בלבד.

במהלך הימים רביעי-חמישי מנייתו של הבנק קרסה (כולל מסחר After hours ו-Pre market) כ-90% וכ-42 מיליארד דולר נמשכו ע"י לקוחותיו. הבנק, שלא הצליח לגייס משקיעים, נאלץ להקפיא משיכות ולנסות למצוא קונה. אך תוך שעות בודדות מרגע ההכרזה על חיפוש הקונה – התערב הרגולטור, השתלט על הבנק, הקפיא את נכסיו והבטיח כי מצד אחד הכספים המבוטחים יוכלו להימשך החל מתחילת השבוע הקרוב, אך מצד שני – הכספים הלא מבוטחים יחולקו בעתיד אך ורק בחלק היחסי של שווי הנכסים שיצליחו למכור, בהם ניירות ערך כגון אג"ח משכנתאות וממשלתיות.

בקרב חברות הייטק ישראליות הפניקה גדולה. עפ"י הערכות למעלה מ-500 מחברות ישראליות חשופות במידה כזו או אחרת לבנק.

טרם ידוע מהו הנזק ההיקפי לתעשיית הקריפטו, אשר קרנות רבות ובורסות עשויות להיות חשופות לבנק גם כן.

אך כן ידוע ש-Circle החזיקה 3.3 מיליארד דולר שווי רזרבות בבנק, שמשמש כאחד מ-6 הבנקים בה החזיקה כספים: BNY Mellon, Citizens Trust Bank, Customers Bank, New York Community Bank, Signature Bank, Silvergate Bank ו-Silicon Valley Bank.

הסכום מהווה כ-33% ממזומני החברה וכ-8% מסך כל נכסיה המגבים את USDC. מנכ"ל החברה ג'רמי אלאייר ציין בתחילת החודש שרוב מזומני החברה נמצאים ב-BNY Mellon, הנחשב כוותיק ומהימן.

החברה ציינה כי ניסתה למשוך את הכספים ביום חמישי אך אושר בפניה שלא ניתן יהיה למשוך אותם יותר.

מניית סיליקון וואלי
מניית סיליקון וואלי קורסת.

ריצה על הסירקל

אתמול (ו') הומרו ע"י משקיעים כ-1 מיליארד ד' שווי USDC בחזרה לדולר (נטו), כחלק מהפניקה שמכה בתעשייה. כתוצאה, קוינבייס הודיעה כאמור על הקפאת ההמרה עד שהבנקים יפתחו את שעריהם.

גם בורסת בינאנס ופלטפורמת המסחר המסורתית Robinhood הודיעו על הקפאת מסחר ומשיכות ב-USDC באופן זמני וניתן לשער שההודעה תצא בשעות הקרובות גם מבורסות נוספות המאפשרות מסחר במטבע.

"סירקל מגנה על USDC מאירוע 'ברבור שחור' שעלול להוביל לכישלון במערכת הבנקאות האמריקנית," צייץ בטוויטר מנהל האסטרטגיה הראשי של סירקל, דאנטה דיספרטה. "הבנק SVB הינו קריטי לכלכלת ארה"ב וכשלונו – ללא תכנית חילוץ פדרלית – יביא עמו השלכות רחבות היקף לעסקים, בנקאות ויזמים."

כלומר השאיפה של סירקל היא שתהיה כאן התערבות ממשלתית שתציל את הבנק ואת כספי המפקידים בו.

"בזמן שאנחנו מחכים לוודאות על האופן שבו ה-FDIC יחלק את כספי הבנק וכיצד זה ישפיע על מפקידיו, סירקל ו-USDC ימשיכו לפעול כרגיל," נמסר בהצהרה של Circle.

מעבר להמרות בין USDC ל-USD שהכו בחברה, ניתן לצפות במשיכות גדולות של USDC מבורסות. ב-24 שעות האחרונות נמשכו כ-1 מיליארד ד', ובסה"כ נמשכו כ-7 מיליארד ד' שווי USDC מבורסות קריפטו.

סירקל USDC
הודעת סירקל בטוויטר.

הכשרה ייחודית בתחום הבלוקצ'יין

המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר

הם כבר בפנים:

ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!

המסלול שיכשיר אתכם להיות מומחים בתחום החם ביותר

הם כבר בפנים:

ללמוד מהמובילים בתעשייה ולשדרג את העתיד שלכם!

הנזק הפוטנציאלי הבא

אירוע הקריסה של SVB עדיין מתגלגל וישנו חשש גדול לאפקט הדבקה שנמצא רק בתחילת דרכו.

עפ"י ידיעות ראשונות, בלוקפיי (BlockFi), חברת ההלוואות פושטת הרגל, החזיקה כ-227 מיליון דולר מנכסיה שנותרו בבנק – ללא ביטוח.

בנוסף, מניית הבנק Signature (בעלת הסימול SBNY) שמשויך גם הוא עם תעשיית הקריפטו קורסת למעלה מ-30% בימים האחרונים לצד בנקים נוספים כגון First Republic Bank (בעל הסימול FRC).

Circle הודיעה בתחילת השבוע שהצליחה למשוך את כספיה מ-Silvergate לפני שקרס, אך במידה והעבירה כספים ל-Signature – ייתכן שעדיין חשופה ממקומות אחרים.

חברות קריפטו רבות מחזיקות בפקדונות אצל Signature, אך בניגוד לחברות טק מסורתיות – לחברות קריפטו קשה למצוא פתרון בנקאי אחר בקלות.

גם בעולמות ה-DeFi (הכלכלה המבוזרת) צפויים נזקים. הסטייבלקוין המבוזר DAI איבד מהצמדתו לדולר ונסחר כעת על 0.88$ בבורסות הריכוזיות.

קבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות מעולם הקריפטו ישירות למייל שלכם:

שתפו:

בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.
בן סמוחה

בן סמוחה

בן 32, בוגר תואר לכלכלה וניהול מאוניברסיטת 'בן גוריון', וכעת מרצה באוניברסיטה. בן הקים את CryptoJungle וקהילת 'מדברים קריפטו', שיחדיו מהווים גוף התוכן, האקדמיה והקהילה המובילים והגדולים בישראל. בנוסף, נמנה בין מייסדי עמותת Blockchain B7, ויועץ חיצוני לארגונים בתחום הקריפטו והבלוקצ'יין.

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן