חדרה האשגרף (HBAR)

קנייה, ארנקים, שער וסקירה מלאה על המטבע

הפרויקט חדרה האשגרף (HBAR) בעל המטבע HBAR הוא למעשה ספר חשבונות ציבורי ו"מבוזר" המשמש לבנייה של יישומים ושירותים מבוזרים בידי מפתחים יחידים, סטארטאפים ותאגידים. חדרה האשגרף, אשר מגובה בשמות של חברות גדולות בעולם כגון גוגל ו-IBM, ייחודי בכך שבנוי משרשרת של בלוקים כמו רשתות בלוקצ'יין מוכרות אלא על ארכיטקטורה אחרת מסוג DAG.

דרגו את HBAR מ-1 עד 5:

4.2/5 – (32 votes)

היצע ושווי שוק

שער HBAR וכמות המטבעות

ישנם כ-15.3 מיליארד מטבעות בסירקולציה והיצע המטבעות המקסימלי ישוחרר בחלקים על פני 15 שנה ועומד על 50 מיליארד מטבעות. בכל שנה אחוז מוגדר מהמטבעות נכנס לסירקולציה.

בהנפקת הטוקן הראשונית (ICO) שהתרחשה באוגוסט 2018, גויסו כ-120 מיליון דולר לטובת הפרויקט באמצעות הנפקה פרטית. בגיוס חולקו כ-14.4 מיליארד מטבעות בערך של $0.12 למטבע ב-7 סבבים שונים מ-19 משקיעים. 32% מהמטבעות מוחזקים בארנק של חדרה, 13.8% אצל המשקיעים ונושאי משרות בכירות והשאר מוקצה לניהול והתפתחות החברה, 4.4% לעובדים וספקי שירותים.

בתחילת ספטמבר 2021,
הכריזה חדרה האשגרף על חבילת הטבות בשווי 10 מיליארד דולר המהווים 20% ממחזור המטבעות שלה, לכל מי שיתרום לפיתוח האקוסיסטם שלה.  

פעולות 

בחדרה האשגרף ניתן לבצע מעל 10,000 פעולות בשניה בעלות ממוצעת של $0.0001 לפי מייסדי הפרויקט. משך אישור כל פעולה נע בין 3-5 שניות והאנרגיה הנדרשת לכל פעולה 0.00017 קילו וואט לשעה (KWH).

צוות הפיתוח

מי עומד מאחורי חדרה האשגרף

ליימון בירד, פרופסור בדימוס למדעי המחשב באקדמיה של חיל האוויר האמריקאי, המציא את אלגוריתם הקונצנזוס האשגרף בו נעשה שימוש בלב הטכנולוגיה של חדרה האשגרף.

ב-2015 הקים תאגיד שנקרא מערבולות (Swirlds) שמחזיק בפטנטים של האשגרף ומשמש גם כמנהל הטכנולוגיה הראשי שלה (CTO). תאגיד זה סיפק עד היום מספר רישיונות לשימוש בטכנולוגיה עבור מספר לקוחות שבונים בהזמנה אישית dAPPs לשימוש במגוון תעשיות. 

בירד הקים את חדרה האשגרף ב-2017 לאחר שגייס משקיעי מפתח וצוות הנהלה. במרץ 2018 היא הושקה רשמית בניו יורק שם הציגה מטבע, את מועצת המנהלים ואת ה-Whitepaper שלה מול קהל ובשידור חי. הרשת הראשית שלה (Mainnet) הושקה  כגרסת בטא (נסיונית) באוגוסט 2019.

מנס הרמון, בעל ניסיון של מעל 20 שנה במשרות ניהול בחברות המתמחות באבטחת תשתיות IT, הצטרף בהמשך לחדרה האשגרף כיזם שותף ומנכ"ל, בנוסף הוא מחזיק בעמדה השניה בתאגיד Swirlds .

כיום מועצת המנהלים של חדרה האשגרף כוללת ארגונים מוכרים ביותר כמו גוגל, IBM ו-LG ממגוון תעשיות: 

לחדרה יותר מ-60 שותפים באקוסיסטם אך רובם אינם שותפים שעסקי הליבה שלהם מבוססים על טכנולוגית הבלוקצ'יין. 

איך זה עובד?

איך עובד מטבע HBAR

רשת חדרה האשגרף מבוססת על קונספט של תאוריית הגרפים שנקראת: גרף אציקלי מכוון (Directed Acyclic Graph), אשר עליו הסברנו גם בסקירת המטבע IOTA. סוג קונצנזוס זה מאפשר את היצירה של ארכיטקטורת מידע וזרימה שלו שאף פעם לא מוביל למקום שהוא היה בו. ניתן אם כן להקביל את הארכיטקטורה לזו של רשת הבלוקצ'יין אשר לא ניתן לשכתב בה את ההיסטוריה. חדרה משתמשת בגרף ובצמתים שמבצע אלגוריתם קונצנזוס (Byzantine Fault Tolerance (aBFT אשר מנסה לשמש כפתרון לבעיית הגנרלים הביזנטיים שהבלוקצ'יין של ביטקוין פתר. 

אלגוריתם זה הוא אלטרנטיבה לקריפטוגרפיה שמשתמשים בה ברשתות הבלוקצ'יין המוכרות. על פי מפתחי הפרויקט, ה-aBFT יעיל, הוגן, בטוח ומהיר יותר מכל רשתות הבלוקצ'יין המסורתיות בעלויות נמוכות יותר ועם חתימה אקולוגית קטנה יותר. 

במקום להוסיף קבוצה של עסקאות לרשת כבלוקים, חדרה משתמשת בפרוטוקול שנקרא “Gossip about Gossip” ("לרכל על ריכול" בתרגום חופשי) כדי לאמת ולסדר הפעולות לפי חתימת זמן שידור לקונצנזוס ברשת. העסקאות לאחר מכן, נוספות אחת אחת ולא כבלוק.

DLT, ר"ת של Distributed Ledger Technology, אשר הבלוקצ'יין נמנית כסוג שלה, היא טכנולוגיית מאגר מידע מבוזר שמשתמשים בה כשרשת של מחשבים שמדברים אחד עם השני ורוצים להגיע להסכמה ביניהם, לקונצנזוס. במקרה של חדרה האשגרף, החוזה מתקיים כשהעסקאות תקפות ומאומתות, והרשת "המבוזרת" שלה דואגת לאבטחה ולהגינות של הרשת.

זהו פרוטוקול שפותח במקור לשוק של לקוחות ארגוניים. למרות זאת, הפרויקט השיק גירסה שפותחה בקוד פתוח שאנשים רבים בתעשיה חושבים שהיא עשויה לאתגר את רשתות בלוקצ'יין פופולריות כמו לדוגמא של ביטקוין או את'ריום

חדרה האשגרף תומך בחוזים חכמים המאפשרים תמיכה במגוון אפליקציות מבוזרות בתעשייה במגזר הפיננסי ובתעשיות נוספות. חוזים חכמים מאפשרים למפתחים להעביר ערך וסחורות בלי מתווכים כמו בנקים או זירות מסחר. הם גם עולים פחות, מהירים ומאובטחים מחוזים של העולם הישן כפי שאנחנו מכירים אותם. 

לבסוף בחדרה האשרף יש שימוש במנגנון שרדינג (Sharding) בדומה לפולקדוט ופרויקטים נוספים. מנגנון זה חותך את המידע של פעולה לחתיכות קטנות יותר וכך מעלה את קצב אישורן של הפעולות אבל פוגע ברמת האבטחה והביזוריות של המידע כי שרד אחד יכול לפגוע באחר ולמחוק את המידע שלו. אתריום הולכת לבדוק בקרוב האם המנגנון הזה יכול לסייע לה בהגברת יעילות ומהירות הרשת, כחלק מהמעבר לאתריום 2.0.

סוחרי HBAR משלמים $0.0001 עמלה עבור עסקה רגילה, אך לעומת עסקאות רגילות שלא צורכות הרבה כוח מחשוב ולכן הם כה זולות, עסקאות על גבי חוזים חכמים מורכבים יכולות להגיע לעמלות גבוהות בהרבה מאחר וזמן עיבודן ארוך וכוח המחשוב הנדרש לאימותן גדול.

יתרונות וחסרונות

היתרונות והחסרונות של מטבע פולקדוט

  • אישור עסקאות מהיר ביחס לביטקוין ואתריום
  • עמלת העברה נמוכה מאוד
  • שימוש בארכיטקטורה חדשנית שעשויה להיות פורצת דרך
  • חיסכון באנרגיה
  • שותפויות רבות עם חברות ענק 
  • הון ראשוני התחלתי שגויס לפרויקט שצפוי לשמש כתומך בצמיחה
  • הפרויקט עדיין קטן בהשוואה לספינות הדגל בתעשיה 
  • ישנן הגבלות על מהירות ויעילות עסקאות שמבוצעות כחלק מפעילות חוזים חכמים 
  • הפיתוח ריכוזי לחלוטין. אין פיצול למזלגות ועד 39 ארגונים מהווים המועצה העליונה שמנהלת את הכספים, הפיתוח והחברה. 
  • תחרות גבוהה אשר אליה HBAR מצטרפת באיחור
  • קוד המקור מוגן בפטנט ויידרשו תשלומים ממפתחים של "אפליקציות מבוזרות" כדי להשתמש בפרוטוקול – דבר המעלה תהייה האם מלכתחילה הפרויקט מנסה להיות מבוזר.

ארנקים מומלצים

ארנקי HBAR

עולם המטבעות הדיגיטליים עוד צעיר, ולפיכך עוד לא מונגש כפי שצריך. לכן כמעט לכל מטבע דיגיטלי עלינו להחזיק ארנק בנפרד – על אף חוסר הנוחות שבכך.

הארנקים המומלצים הם:

  1. ארנק חומרה – הארנק המומלץ ביותר. ארנק חומרה הוא כונן קשיח חיצוני אשר מהווה הדרך הבטוחה ביותר כיום להחזיק מטבעות דיגיטליים. הארנק שתומך ב-HBAR ואנו ממליצים עליו הוא ארנק לדג’ר ננו אקס (Ledger Nano X) – ארנק מטעם חברת לדג’ר הצרפתית. מכיל מגוון רחב יותר של מטבעות ביחס לטרזור – נחשב מאובטח באותה מידה. המדריך המלא לארנק לדג’ר.
  2. ארנק למובייל – ארנק אדג’ (Edge). ארנק אדג’ הוא ארנק קוד פתוח מצוין שתומך במספר מטבעות נוספים כמו אתריום מלבד HBAR וחווית המשתמש שלו נוחה במיוחד.

יש מגוון רחב של שירותי ארנק מצד שלישי שזמינים בסלולר או במחשב כמו Bitgo, אקסודוס, פיירבלוקס ואחרים, רבים מהם מאפשרים יצירת חשבון ישירות מהארנק. כל הארנקים שתומכים ב-HBAR וידועים לנו נמצאים בלינק הבא: https://hedera.com/buying-guide

קניית HBAR

איך קונים HBAR?

קניית HBAR באמצעות ביטקוין או אתריום

כמו רוב המטבעות הדיגיטליים היום, קשה מאד לרכוש אותם באמצעות כסף פיאט (דולר, יורו, שקל וכו') אלא בעיקר באמצעות ביטקוין או באת'ריום. לכן אנו ממליצים על קניית ביטקוין או את'ריום תחילה.

זירת המסחר הסינית הגדולה ביותר בשוק המטבעות הדיגיטליים. בעלת הממשק הנוח ביותר ונפח המסחר הגבוה ביותר.

Gate.io

בורסה המכילה 180 מטבעות שונים וכמעט 400 זוגות מסחר. עם זאת, היא לא תומכת בפיאט. 

סקירת מטבעות דיגיטליים פופולריים

בואו ללמוד על המטבעות הקריפטוגרפיים

המדריך עזר לכם? פרגנו לנו בכוכבים

תנו ציון מ-1 עד 5:

4.2/5 – (32 votes)

ואם בא לכם גם לשתף ברשתות החברתיות בכלל פינוק 😍

שנת 2024 היא שנת הקריפטו

תנו לנו ללמד אתכם איך
לסחור ולהרוויח!

אל תפספסו את ההזדמנות - נותרו 5 מקומות אחרונים

👇השאירו פרטים עכשיו👇

Blockchain Expert 

מקומות אחרונים להכשרה מקצועית עם הסכמה רשמית

מבצע מחירים מיוחד לפסח

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

הצטרפו למהפכה ושדרגו את הקריירה שלכם!

מומחה מומלץ

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

cropped-logo-cryptojungle-2.png

להתחברות מלאו שם משתמש וסיסמה

פרטייך התקבלו בהצלחה! 🎉

בנתיים, יש לך אפשרות לבחור מבין הפעולות הבאות:

דילוג לתוכן